2012. július 15., vasárnap

Gasztro-görl... :P

Alkottam a napokban egy atomjó gyümölcslevest, ami után még a keresztapám is megnyalta a zujját... (ez csak azért hír, mert dobozban vittem el neki, és ha már fáradozok ugye, akkor külön öröm, hogy volt is értelme). Asszem lehet főzni két tavalyi almából és egy fél szilvából is ilyesmit, de ebben volt őszibarack, nektarin, áfonya és szeder, plusz citrom, plusz egy pudingporral volt besűrítve, plusz tejszín. 

Ehhez képest gondoltam, hogy a ráfordítások kiegyensúlyozása céljából csinálok hozzá csörögefánkot, ami köztudottan spórolós édesség, anyám is akkor csinálta, ha a húsbolt éppen zárva volt már nem volt miegyebet a tejbe aprítani. Igenám, de ehhez a finomsághoz csak tojás sárgája kell, ezért körülnéztem a neten, hogy végre találjak egy használható receptet fehérje riszájkling célra (haboscsókos kizárva), amit ilyen esetekben majd máskor is elő lehet kapni. Találtam is: alig kellett hozzá húsz deka dió meg húsz deka csokoládé (ez mindig van itthon :-P ), az egyéb hozzávalókról már nem is beszélve. Elég ehető lett a dolog, és rettentő büszke vagyok magamra, hogy ugyan X száz forintnyi cucc belement a tepsibe, de a manőverrel megspóroltam három tojás fehérjét, aminek használati értéke cca. 70 Ft (ráadásul nekem ingyé' volt, mert zanyukámtól hoztam). 

Ezentúl már csak két dolgot kell gyakorolnom e témában: a spórolósabb főzést és a kevesebb zabálást mértéktartóbb étkezést. Gyerekjáték... :-P :-)

8 megjegyzés:

Elf írta...

nagyin profi vagy :) és mi lett végül belőle?

Golden írta...

fotó esetleg? Ha már a kóstolás nem játszik XD

Unknown írta...

Ez egy olyan süti lett, hogy van egy kis egyszerű alapja, arra pedig rá kellett tenni a tojáshabot, cukorral, darált dióval és csokival és így megsütni. Nem lett nagyon szép, és bár nem rossz, ennyi alapanyagból jobbat is tudok sütni.

Aliana írta...

Nagyon kreatív vagy :)
Én tojásfehérjéből egyszer olyat csináltam, hogy reszelt sajttal masszává kevertem, kis gombócokat formáltam belőle, zsemlemorzsába forgattam, lefagyasztottam, majd olajban kisütöttem. Finom étel, és ha valaki ügyesebb mint én, akkor biztos nem ragad neki össze egy tömbbe az egész :)

Macsek írta...

nalunk akkor esett vissza drasztikusan a havi kaja-szamla, mikor teljes csaladi szinten attertunk a vegasagra. sokat sporol az ember azzal is, ha mindig az idenyzoldsegeket, gyumolcsoket tolja eloterbe :-) en pl. siman megelegszem ebedre egy zeller-cekla salataval, vagy fuszeres padlizsannal, amely kajak meg laktatnak is amellett, hogy finnnommmakkk... :-) persze ha majd a fiam is kamasz lesz.... :-)

Macsek írta...

jahhh es errol eszembe jutott a nagymamamtol orokolt mogyoro ropogos, amit dioval is lehet es mmmmmmmm... :-) kar, hogy eros dietan vagyok a kovetkezo 30 evben..

Béb írta...

Mintha nagyszüleim látnám. Wehehehehe!

Unknown írta...

Egyszer írok gasztrót, akkor rögtön mindenki a nagymamákat kezdi emlegetni...! Ezt még visszakapjátok! :))