Nakérem. Ez is megvan. :-) A legegyszerűbb formát választottam, hogy tuti kijöjjön belőle. Ki is jött, egytől-egyig. És finom. És legközelebb majd biztos feleennyi idő alatt készen lesz, mint amennyit most elcsesztem eltöltöttem vele. A vörösbor azér' kelletett, mert ugye abba volt beleáztatva az aszalt szilva, aztán pedig dekorációként funkcionált, mégutána meg jól megittam. :-D
(Szolgálati közlemény az Uszonyosnak: azért a csokoládé temperálása az még mindig homályos pontja a történetnek.... egy kis korrepetálást pls.... *vihog* )
(Szolgálati közlemény az Uszonyosnak: azért a csokoládé temperálása az még mindig homályos pontja a történetnek.... egy kis korrepetálást pls.... *vihog* )
12 megjegyzés:
bezzeg a bor temperálása megvan, mi ? :)))
viszont fantasztikusan néznek ki, nyam...
Az, hogy a spájzban tartom a vörösbort, az temperálás? Mert akkor megvan... :-D
:):):)
Nagyon ügyes vagy!
A temperálás röviden azt jelenti, hogy először fel kell melegíteni acsokit 40 fokra, majd visszahűteni 30 fokra, ezt követően egy picit ismét felmelegíteni ( kb 35 fokra).
Ezt én egyszerűen úgy oldom meg, ahogy amikor már majdnem felolvadt a csoki a vízgőz felett, leveszem az edényt a másikról, és kevergetem, amig a csoki teljesen felolvad...addig a víz is visszahűl kicsit, visszateszem az edényt a másikra ( már nem ég a vizes edény alatt a láng, vagy a kerámialap...stb) ergo márcsak egyenletesen melegen tartja a csokit. Remélem érthetően írtam le.
Amúgy meg macerásabban: egy márványlapra kellene kiönteni a felolvasztott csokit és észvesztő gyorsasággal kevergetni egy spaklival meg egy késsel, hogy ne dermedjen meg. Márványlapom nincs, ezért ezt az egyszerűbb módot alkalmazom. Az olvasztott csokiba itt nem teszek semmiféle zsiradékot ( mit a süteménymázaknál), max egy kiskanál kókuszszírt. Ennyi...:):)
Akkor jóvan, mert így csináltam. Még jó, hogy én tanultam cukrásznak... úgy látszik, a csokitemperálás órán hiányoztam, he-he.... :)
Viszont asszem én majd áttérek az 50%-os csokira, mert ez a 70-es nekem egy kicsit masszív. :)
Nagyon szépek - meg bizti finomak is!
Na, ez az a "csinálmány", amiről egyenlőre biztosan tudom, hogy az elkövetkező x évben nem fogok nekiállni... és így még plussz minden elismerésem nektek!
krikszi
tedd azt, de ha a 70 %-hoz teszel egy kis tejcsokit 2/3 - 1/3 arányban, akkor nem lesz annyira masszív :):)
haggyátok már abba, mert nincs itthon csoki, viszont már nyelek ... :( :)
Na, ez is egy jó kis háztartás lehet.... *vihog*
nem vagytok normálisak :D inkább megveszem :) jó tudom, az nem ilyen finom, de én ennek neki nem állok :)
Hát egyébként jó sokba' jön, mire mindent megveszel hozzá... vagy a marcipántól kezdve mindent otthon kell gyártani. Szóval én is inkább maradok a süteménynél. :)
Megjegyzés küldése