A post nem az egészségmánia és nem a nagyböjt jegyében íródik. Bár nem biztos, hogy ártana kipróbálni, milyen is egy kicsit kevesebbet enni: mennyiségben is, de szerintem hozzávalókban is... nem biztos, hogy afféle élelmiszeripari hulladéktárolónak kellene használni a gyomrunkat, amibe mindent bele lehet lapátolni, aztán majd csak lesz vele valami.
Van egy új újság, GoodFood magazin, Családfő megvette az első, még akciós számot. Van benne egy-két számomra is szimpatikus recept (főleg a kalácsok, nyammm....), de még több az olyan, amiről az az érzésem: mindent belefőztek ami a spájzban lejárat előtt volt két nappal (najó, tudom, hogy nem - de úgy néz ki). Egy étel, ami tíz hozzávalóból készül, és annak a fele szükségtelen, az nálam nem jön be. Had' ne mondjam: egyenesen gusztustalan. Egy kicsit szemezgetek: muszaka ahogy kell (már akkor sem egy könnyű kaja), plusz még lencse belefőzve. Grillezett ananászos, abált szalonnás szendvics zöldsalátával és fokhagymás öntettel. Fügés-szalonnás szendvics, amelyben van maradék sülthús is, végül le van öntve "humusszal", aminek tartozékai csicseriborsó, fokhagyma, szezámmag-paszta, olívaolaj, vegyes saláta. Mondjam még? Mondom! :-) Egy saláta, aminek hozzávalói: bab, brokkoli, húsos szalonna, mandula, citrom, chilipehely, parmezánforgácsok, kenyérszeletek. Aztán van két katasztrofális spagetti, az egyik úszik a pardicsomlében a többi hozzávalóval, a másikon pedig annyi a cucc, hogy nem látszik tőle a tészta (a kis darabokra összetört tészta!!!).
Talán megér egy-két gondolatot a téma: miért vagyunk dagik... hova megy el az a rengeteg konyhapénz... mitől ég a gyomrunk (nem a kismamáknak! :-) )... és hogy alapjában véve miért nem ELÉG semmi? Persze ez csak egy újság... de azt hiszem, jól mutatja a "trendet". Én pedig legszívesebben a fenti szlogen mellé odaírnám a kedvenc mondatomat is: "a vajas kenyér is étel". Továbbá étel a spaghetti all'olio, amin semmi nincs csak olívaolaj és erőspaprika és így is szuper... étel a dödölle tejföllel... ésatöbbi, ésatöbbi... Félreértés ne essék: enni jó! Nagyon! :-) De azért be kéne egy kicsit húzni ilyen téren (is) a kéziféket. :-/
Van egy új újság, GoodFood magazin, Családfő megvette az első, még akciós számot. Van benne egy-két számomra is szimpatikus recept (főleg a kalácsok, nyammm....), de még több az olyan, amiről az az érzésem: mindent belefőztek ami a spájzban lejárat előtt volt két nappal (najó, tudom, hogy nem - de úgy néz ki). Egy étel, ami tíz hozzávalóból készül, és annak a fele szükségtelen, az nálam nem jön be. Had' ne mondjam: egyenesen gusztustalan. Egy kicsit szemezgetek: muszaka ahogy kell (már akkor sem egy könnyű kaja), plusz még lencse belefőzve. Grillezett ananászos, abált szalonnás szendvics zöldsalátával és fokhagymás öntettel. Fügés-szalonnás szendvics, amelyben van maradék sülthús is, végül le van öntve "humusszal", aminek tartozékai csicseriborsó, fokhagyma, szezámmag-paszta, olívaolaj, vegyes saláta. Mondjam még? Mondom! :-) Egy saláta, aminek hozzávalói: bab, brokkoli, húsos szalonna, mandula, citrom, chilipehely, parmezánforgácsok, kenyérszeletek. Aztán van két katasztrofális spagetti, az egyik úszik a pardicsomlében a többi hozzávalóval, a másikon pedig annyi a cucc, hogy nem látszik tőle a tészta (a kis darabokra összetört tészta!!!).
Talán megér egy-két gondolatot a téma: miért vagyunk dagik... hova megy el az a rengeteg konyhapénz... mitől ég a gyomrunk (nem a kismamáknak! :-) )... és hogy alapjában véve miért nem ELÉG semmi? Persze ez csak egy újság... de azt hiszem, jól mutatja a "trendet". Én pedig legszívesebben a fenti szlogen mellé odaírnám a kedvenc mondatomat is: "a vajas kenyér is étel". Továbbá étel a spaghetti all'olio, amin semmi nincs csak olívaolaj és erőspaprika és így is szuper... étel a dödölle tejföllel... ésatöbbi, ésatöbbi... Félreértés ne essék: enni jó! Nagyon! :-) De azért be kéne egy kicsit húzni ilyen téren (is) a kéziféket. :-/
6 megjegyzés:
No igen, ezen már én is agyalgattam...
Nekem pl mocskosul jól esik pl a sima sült csirkemáj káposztasalátával. Desszertnek eperrel... (Megfőzöm én a böfburginyont is, de nem esik jobban.)
Én egyedül a fűszerekkel nem vagyok hajlandó spórolni.
Amúgy a kismamáé - rájött - a hagymától... :-P De ha egyszer olyan jól esik a borsófőzelék fasírozottal...
Jah, ezt az újságot reklámozzák annyira.... én meg maradok a magyaros kajáknál. Meg a kacsazsíroskenyérnél:)
krikszi
Részemről behúztam... eddig azt hittem csak lustaságból, alkalmanként a hozzávalók hiánya miatt, de most rájöttem, hogy csak a józan eszem vezetett ;) XD
Én is az egyszerű ételekre szavazok, amiket egyszerűen lehet elkészíteni.
Azt viszont bevallom, hogy a tegnapi salátámban volt maradék articsóka is, és fetával töltött olívabogyó...de az úgy volt finom. :)
Oké, egy salátát nem lehet egyféle dologból megcsinálni, tudod, hogy nem erre gondoltam.
Gyerek, azelőtt a hagymától ölelgetted a fajanszot, gondolom akkor most ez már fejlődés, hogy "csak" a beled ég. :))))
A hagyma + bortól.
De egyébként igen. Hümm, ha nem mondod, akkor ezt el is felejtem baffus! Tényleg!
(Csak most az a rossz, h már egy sima borsófőzeléktől is, így tegnap majdnem sírva fakadtam a boltban, mikor rájöttem, h nem ehetek körözöttet, pedig úgy, de úgy...)
Megjegyzés küldése