2011. december 15., csütörtök

Pepparkakor



Ehhez a svéd karácsonyi sütihez nem árt ha van az embernek néhány svéd rokona, aki meghozza a hozzá való szirupot (lásd fehér flakon). Ha esetleg nincs rokonunk és ismerősünk, akkor a legcélszerűbb helyettesítő módszer - kimenni az ikejába és venni egy adag sütit piroskarácsonyos fémdobozban, pár száz forintért. :)

A pepparkakor egyébként irtóra nem így néz ki... :) Sokkal vékonyabbnak, sötétebbnek és ropogósnak kell lennie, valahogy régebben nekem is olyan lett, mostan meg így sikerült. Asszem nem volt türelmem elég vékonyra nyújtani, elvileg szinte átlátszóra kellene kisodorni a tésztát és órákig szaggatgatni, majd ha fagy. Na mindegy, lényeg az, hogy a nagypapám miatt sütöttem, aki 30 évig élt Svédországban, és rátört a nosztalgia az ottani ízek iránt (ízre ez is stimmel), így ezt fogja kapni, meg egy üveg forraltbort (vagymiaz), amit már két hónapja megvettem az Ikeában.

8 megjegyzés:

Golden írta...

mondok én neked valamit, a te dundid jobban ízlik, mint az ikejás :) Ja, és van nálam egy fémdobozod.. upsz

Unknown írta...

Jáááááj, most ezt a célzást meg is kell értenem....? :P :) :)

Béb írta...

Abból a szirupból sütöd a sütit? :-O

Unknown írta...

Igen, az van méz helyett. Leginkább a juharsziruphoz hasonlít. :)

Lazac írta...

Valami hasonlót lehet kapni a DM-ben is asszem. Jól néznek ki a micsodák :):):):)

Elf írta...

klassz :) nagyon kis rendi vagy :)

Golden írta...

igen XDDD

Unknown írta...

Írjál a Jézuskának! :) :) :)